torsdag 4 februari 2010

Pestokyckling och grönsaksgratäng

Väldigt nyttigt och väldigt gott, tänkte dela med mig av receptet:

2-3 Kycklingfiléer beroende på hur många ni är och hur stora dom är
1 förpackning med valfri wok-mix
1/3 burk pesto eller en halv återigen beroende på hur mycket pestosmak ni vill ha
2 vitlöksklyftor
lite färsk ingefära
1 dl vatten
Citron eller Lime
Fetaost att strö över
smält honung
salt peppar och valfria kryddor
Solrosfrön
Soja

Lägg upp tinade kycklingfiléer i en ugnsform. Häll lite olja över och krydda dem, kör in dem i ugnen ca 7-10 minuter för att dom lite genomstekta. Sen häller du över honungen, peston, vattnet, citronen, solrosfröna, vitlöken och ingefäran. Sen lägger du grönsakerna på och kryddar lite till och strör över fetaosten. Låt den vara i ugnen i 10 min och ta ut den för att blanda om hela röran. Sen ca 10 minuter till. Se till att kycklingen är helt genomstekt. Ett väldigt bra tips i väldigt många olika rätter att ha någonting sött, någonting salt och någonting surt i maten. De skapar en bra balans för dina smaksinnen!

VIPS
så har du en rågod lunch eller middag och faktiskt enkel och snabb.

den ska typ se ut så när den är klar!

1 kommentar:

erik sa...

nice, bjuud då